אדם הקרוב לכם נפטר? לא מקבלים את הצוואה שהשאיר?
כתב צוואה אינו מסמך שצריך להיות מוסכם על ידי כל היורשים החוקיים, אך עם זאת ישנם מצבים בהם יורשים אינם מקבלים את הצוואה מסיבות שונות. במידה ואתם יורשים חוקיים של רכוש, כספים ונכסים של אדם שנפטר והוא השאיר אחריו צוואה שמקפחת אתכם, יש לכם אפשרות להגיש כתב התנגדות לקיום צוואה אצל הרשם לענייני ירושה. מומלץ לעשות זאת בליווי של משרד עורכי דין לדיני משפחה בכדי לבחון את המקרה שלכם ולהתנהל נכון מול היורשים האחרים ומול הרשם לענייני ירושה.
הגשת תביעה להתנגדות לצוואה
המטרה של הגשת התנגדות לצוואה היא למנוע מכתב הצוואה להפוך למסמך בעל תוקף משפטי לאחר מות הנפטר. הרשם לענייני ירושה מאפשר הגשת הוכחות לכך שהמסמך אינו רשמי או שאינו תקין ובית המשפט יכול לדחות את הבקשה או לאשר אותה. אם תצליחו להוכיח כי כתב הצוואה אינו תקין מכל סיבה שהיא, הצוואה תיפסל. חשוב לבחון את המקרה שלכם בכדי להבין האם נכון להגיש תביעה להתנגדות לקיום של כתב הצוואה מכיוון שיש אפשרות להגיש תביעה לביטול מתנה במקרה ונכס או רכוש הועבר ליורש חוקי עוד בחייו של הנפטר, ללא שקיבלתם על כך מידע.
ביטול צו קיום צוואה
בית המשפט לדיני משפחה מאפשר להגיש את ההתנגדות שלכם לצו קיום צוואה במידה ויש לכם אינטרס כלכלי בעניין. ההגדרה של בית המשפט היא שכל אחד אשר “מעוניין בדבר” יכול להגיש את ההתנגדות. מעוניין בדבר הוא בעל אינטרסים כספיים ישירים הקשורים לאישור או פסילה של הצוואה והוא יכול להיות יורש או אחד מצאצאיו של האדם הנפטר. חשוב לדעת שיש מועד להגשת התנגדות והיא קבועה בחוק הירושה. יש לכם למעשה 72 שעות להגיש את ההתנגדות מרגע פרסום הגשת הבקשה לקיום הצוואה בעיתונות. אם כן, מומלץ לבצע את התהליך מהר ככל הניתן עם עורך דין וללא עיכובים מיותרים.
ייעוץ משפטי להתנגדות לקיום צוואה
לקבלת ייעוץ וליווי משפטי בנוגע להתנגדות לקיום צוואה, צרו קשר עם משרד עורכי דין ונוטריון עמרם נהרי המציעה לכם שירותים משפטיים ברמה הגבוהה ביותר לדיני משפחה בכלל ולתחום הצוואות והירושות בפרט.